Nyheter

VM i Australien


Är du redo? 🎯🌟 11:e Världsmästerskapen i Armborst 2025 i Australien närmar sig och det är dags att förbereda sig för en spännande tävling! All nödvändig information om evenemanget finns tillgängligt på WCSA:s officiella webbplats. Om du representerar en medlems federation – vare sig det är från Australien, USA, Storbritannien, Sverige, Norge, Indien, Estland, Tyskland eller Portugal – Behöver man anmäla sig genom sin respektive federation. Skicka ett mail till info@armborstunionen.se om du vill vara med och representera Sverige.

Missa inte chansen att vara en del av denna globala händelse och visa din skicklighet med armborstet. Låt oss göra detta till ett mästerskap att minnas! 🏹🏆

3D SM Pistolarmborst 2024

I söndags avgjordes 3D SM i pistolarmborst.  Solen sken och vi hade en fantastiskt fin och rolig dag.

Tävlingen ägde rum i Södertälje på en riktigt fin och utmanande bana som bjöd på allt från kluriga skott genom fönster till öppna fält, Vi fick verkligen testa våra färdigheter till max.

Efter ca 4 timmars intensivt tävlande stod Andreas Palmér som segrare och tog hem guldmedaljen! Stort grattis till Andreas!

Björn Marjasin knep en stark silvermedalj med endast 2 poäng efter Andreas.

Bronset gick till Keijo Strid som visade prov på stor precision och stabilitet under hela tävlingen.

Tyresö BS tog även lagguld!

Vi vill rikta ett stort tack till Tyresö BS och Södertälje BK för att de arrangerade en så välorganiserad och trevlig tävling! Vi ser redan fram emot nästa års 3D SM i pistolarmborst!

Tills dess ta hand om varandra och håll träningen igång.

3D SM 2024 Sporting och Medeltid



Vilken fantastisk helg vi har haft! 🏹🌞 I lördags gick 3D SM i sporting och medeltid!

Vi hade roligt och njöt av varje sekund. Banan var både utmanande och vacker, med en
härlig mix av upp- och nedförsbackar i skogen, allt under strålande solsken. Ett stort tack till arrangörerna Tyresö BS och BK Fiskgjusen för ett fantastiskt arrangemang.

Ett extra stort tack till banläggarna hos BK Fiskgjusen – ni är verkliga mästare på att skapa en minnesvärd upplevelse!

Efter ungefär 10 000 steg genom skog och mark, nådde vi målet och vi fick vårt resultat.

Vinnare av medeltidklassen blev Rolf Hallin och 2:a platsen tog Jan Huzelius.


Vinnare av sportingklassen blev Andreas Fritz, 2:a platsen gick till Björn Marjasin och 3:dje platsen gick till Andreas Palmér.


Tyresö BS lyckades även få med sig två stycken lagmedaljer i valörerna guld och silver!

Till alla tappra armborstkyttar som deltog, ni visade styrka och precision som skulle göra Robin Hood avundsjuk. Nu laddar vi om armborstarna och siktar på nästa års 3D-tävling! 🎯🌲☀️